Tullauksen rooli tuonti-vientiprosessissa

Lukuaika: 5 minuuttia

Ovatko oletko tietoinen tullaus mukana kansainvälisessä liiketoiminnassa? Tullilla on tärkeä rooli, kun olemme tekemisissä tuonti- ja vientiliiketoiminnan kanssa. Tavaroiden on läpäistävä tulliselvitys, jotta ne voidaan luovuttaa. Tässä keskustelemme menettelyistä, joita tarvitaan lähetyksen luovuttamiseen tuonti-vientiprosessissa.

Kuten me kaikki tiedämme, jokaisella maalla on omat lakinsa, ja näitä lakeja säätelevät eri viranomaiset tietyssä maassa. Lähetysasiakirjoja ja tulliasiakirjoja käsittelevän henkilön on oltava kokenut. Tämä on tarpeen, jotta voit olla turvallisemmalla puolella.

Import Export Process

Mitä on tulliselvitys?

Tulliselvityksen rooli tuonti- ja vientiprosessissa käsittää tuonti- ja vientiasiakirjojen valmistelun sekä toimittamisen. Se auttaa seuraavissa asioissa:

 • Edustaa yritystä tullitarkastuksessa
 • Asiakirjan arvioinnissa
 • Tullien maksamisessa ja rahdin vapauttamisessa tullista asiakirjojen selvittämisen jälkeen.

Tuonti- ja vientiprosessin ja sen tullimenettelyn ymmärtäminen on tärkeää. Tullissa on mukana joukko asiakirjoja sekä tavaroiden maahantuonnin että viennin yhteydessä. Muutama näistä asiakirjoista mainitaan tässä:

 • Ostajan tekemä ostotilaus
 • saapumisilmoitus
 • Arviointi
 • Allekirjoitettu kauppalasku
 • Pakkausluettelo
 • Konossementti tai lähetysluettelo/lentokirja
 • Tuojan/ CHA:n ilmoitus
 • Tuontilupa
 • Vakuutusasiakirjat
 • Akkreditivi tai remburssi tai pankkivekseli
 • alkuperätodistus jne.

Vientiä varten.

 • Rekisteröinti
 • Ostajan antama ostotilaus
 • Myyntilasku
 • Lähetyslaskun käsittely, sekä EDI että ei-EDI.
 • Tavaroiden vienti tullinpalautusjärjestelmässä.
 • Rahtikirjojen tila
 • Vientirahdin tullitarkastus jne.

Katso eksklusiivinen Incoterms-video, jossa kerrotaan tulliselvitysprosessista.

Edellä mainittujen tuonti- ja vientitavaroiden tulliselvitysmenettelyjen lisäksi myös muita menettelyjä noudatetaan samanaikaisesti.

Tuonti- ja vientiprosessi tarvitsee hyvin määritellyn ja oikean huolitsijan, joka voi helposti hoitaa lähetysten luovutuksen ilman epäonnistumisia. Väärä tullivälittäjä voi johtaa lähetyksen viivästymiseen. Tällaisissa tapauksissa sinun on maksettava raskaita maksuja, jotka johtavat mojoviin sakkoihin.

1. Oikean huolitsijan valinnan pitäisi olla jokaisen yrityksen omistajan tai yrityksen tärkein tavoite:

Tämä johtuu siitä, että vääränlainen huolitsija, jolla on vähemmän kokemusta ja tietämystä, ei ainoastaan tee yrityksestäsi tappiota, vaan se saattaa myös johtaa luotettavuuden ja uskottavuuden menettämiseen sekä lähetyksen viivästymiseen kansainvälisille asiakkaille.

Kun materiaali viivästyy, mahdollisuudet menettää potentiaalinen ostaja kasvavat, mitä yksikään yrityksen omistaja ei halua, varsinkin kun on kyse kansainvälisistä toimituksista. Olitpa sitten uusi yrittäjä tai et, sinun pitäisi olla tietoinen perusluonteisesta tuonti-vientiprosessista hyvin, jotta voit välttää tällaiset ongelmat.

Choosing the right freight forwarder

2. Mitä ei pidä tehdä?

Jos haluat, että tulliselvitys hoidetaan oikealla tavalla ja sujuvasti, tässä on, mitä ei pidä tehdä.

 • Halvan huolitsijan valitseminen rahan säästämiseksi.
 • Valitsemalla huolintayrityksen, joka on uusi alallaan.

Edellä mainitut henkilöt saattavat siis auttaa sinua säästämään rahaa houkuttelemalla sinut maksamaan alhaisimman hinnan, mutta kun jatkoprosessi alkaa, joudut vaikeuksiin. Niinpä pienen ylimääräisen dollarin maksaminen yritykselle, joka hoitaa lähetyksen ja varastoinnin, on pitkällä aikavälillä paras vaihtoehto.

Suurilla yrityksillä on yhteyksiä tulliviranomaisiin, mikä on toinen tekijä, joka tekee prosessista helpomman ja nopeamman.

Haluatko tietää lisää? Tutustutaanpa vielä muutamaan tärkeään seikkaan.

Tullauksen rooli tuonti- ja vientiprosessissa vaatii laajempaa näkökulmaa tutkia todellisia vaatimuksia, jotka tulevat sen tielle. Lisäksi on olemassa tiettyjä ongelmia, jotka saattavat tulla tiellesi, kun lähetys lastataan ja asetetaan odottamaan varasto-osastolla.

Mutta on olemassa keinoja, joilla tulliselvitys saadaan toimimaan eduksesi, nämä ovat:

1 Tarkkojen tietojen antaminen tullivälittäjälle:

Ensimmäinen ja perusasia on oltava selvä, eli ”Oikeat tiedot”. Tietojen antaminen täsmällisesti tullimeklarille helpottaa myöhempää prosessia. Se auttaa tullivälittäjää tai huolitsijaa hoitamaan tehtävänsä tehokkaasti.

Jos olet tekemisissä tuonti-vientiliiketoiminnan kanssa, niin se on hyvin tiedossa, se vaatii paljon ja paljon paperityötä. Jos tulliselvitysosastosi johtajan pyytämät tiedot annetaan oikein, paperityöt hoituvat parissa kerrassaan nopeasti. Muuten se vie paljon aikaa.

Accurate Information to your Customs Broker

2. Oikea tieto säästää riskiltä:

Vaikka tuonti-vientiprosessi näyttää helpolta, se on hektinen. Yrityksen omistajana sinun on suoritettava valmistusprosessit viivytyksettä. Toimituksen viivästyminen tarkoittaa, että menetät todennäköisemmin kansainvälisen asiakkaan .

Joten tällaisten viivytysten välttämiseksi oikeiden tietojen antaminen tullivälittäjälle säästää viivästymisriskiltä. Näin säästyt ylimääräisiltä tullimaksuilta ja tullimaksuilta satamissa.

Monet yritykset yrittävät piilottaa tiedot antaessaan rahtinsa huolintayrityksen hoidettavaksi. Mieti, onko siitä sinulle hyötyä? Ei. Tietojen jakaminen on eduksi, kun lähetys viedään tai tuodaan maahan riskittömästi.

Johtopäätös:

Kun olet tekemisissä tuonti-vientiliiketoiminnan tai voidaan sanoa, tuonti-vientiprosessin kanssa, tulliselvityksen rooli on suuri. On ymmärrettävä täysin prosessiin liittyvä prosessi, vaaditut asiakirjat, lähetyksen riskitekijät ja kaiken kaikkiaan oikean yrityksen valitseminen logistiikan, tullin ja yritysten, jotka voivat helpottaa lähetysasiakirjojasi, käsittelyä.

Kaiken kaikkiaan tuonti-vientiliiketoiminta on tuottoisaa. Hyvän rahan ansaitseminen ja voittojen maksimointi ovat tekijöitä, jotka saavat kansainvälisen liiketoiminnan näyttämään hyvältä. Joten, jotta liiketoimintasi toimisi sujuvasti, tulliselvitysosastolla on merkittävä rooli.

customs clearance

Haluatko parantaa tulliselvitystietämystäsi?

Lue lisää tuonti-vientiprosessista ja saat apua Impexperts-tiimiltä löytääksesi parhaan tullivälittäjän tai huolitsijayrityksen.

Me Impexpertsissä helpotamme työtäsi, kun kyse on tuonti- ja vientitietämyksestä.

Pitkään tuonti- ja vientiliiketoiminnassa mukana olleena olemme yksi luotettavimmista lähteistä, kun kyse on tuonti- tai vientikonsulteista.

Etsi meidät tietää osoitteessa https://www.impexperts.com saadaksesi tulliselvitykseen liittyvät kysymyksesi selviksi.

Vaibhav Sharma
Viimeisimmät viestit: Vaibhav Sharma (katso kaikki)