Miten CCD:n omistaja VG Siddhartha loi Intian suurimman kahvi-imperiumin?

Lukuaika: 5 minuuttia

On olemassa kuuluisa sanonta: ”Mieli on kaikki, mitä ajattelet, siitä tulee”.

Ja kyllä, se on totta kaikille, joilla on halu saavuttaa tavoitteensa. Sama pätee myös VG Siddharthaan, Intian kahvimieheen, joka on mullistanut yhden Intian suurimmista ja menestyneimmistä kahviketjuista,

Café Coffee Day tai tunnetummin CCD. Tämä artikkeli keskittyy täysin Kahvikauppa Intiassa.

Muita kahvialan toimijoita ovat muun muassa Starbucks, Barista ja The Coffee House.

Image result for indian coffee trade

Intian kahviviljelmät juontavat juurensa kahteen vuosisataan, jolloin sitä vietiin Englantiin Britannian vallan aikana, ja itsenäisyyden jälkeen se on saanut vauhtia, kun kahvintuottajat saivat vapaat kädet . Intian hallitus.

Tämä johti kahvin uuteen alkuun, kun sitä alettiin viedä kansainvälisille markkinoille.

Nyt Intia johtaa kahvikauppaa, mikä on synnyttänyt erilaisia vähittäismyyntiketjuja edistämään kahvin rakastamista intialaisissa mielissä. Suuret laitokset ovat nyt siirtyneet kahviin teen pääasiallisena korvikkeena.

Katsotaanpa nyt, miten Intian kahvimarkkinat, sen tekijöitä ja panosta muualle maailmaan. Myöhemmin tulemme tietämään, miten kahviketju CCD:stä on tullut VG Siddharthan johdolla Intian suurimpia kahvi-imperiumeja.

Image result for types of coffee produced in india

Tekijät, joilla on tärkeä rooli Intian kahvikaupassa:

Kahvipapuja istutetaan pääasiassa Intian eteläisellä alueella, kuten Tami Nadussa, Keralassa ja Karnatakassa, jonka osuus viennistä on yli 90 prosenttia, sillä se on perinteinen kahvin tuotantoalue.

Äskettäin viljeltyjä ei-perinteisiä alueita Intian itäosassa, jossa kahvia viljellään Andhra Pradeshissa ja Orissassa.

Tämän lisäksi kahvipapuja istutetaan myös Intian koillisosassa, joka kuuluu ei-perinteiseen alueeseen ja johon kuuluvat Manipur, Mizoram, Assam, Meghalaya, Tripura, Nagaland ja Arunachal Pradesh.

Image result for indian coffee trade

Lähde: https://www.teacoffeespiceofindia.com/coffee/coffee-statistics

Kaksi tekijää on pääasiassa vastuussa siitä, että Intia tunnetaan maailmalla parhaana kahvilaatuna:

1. Varjo suoran auringonvalon sijasta antaa parhaan laadun…

Kumpuileva alue on eduksi kahvipapujen helpolle tuotannolle. Varjossa on kuiva ympäristö, joka tekee olosuhteista suotuisat siementen kasvulle ja antaa hyvän sadon. Kahvin aromi tuo kahviin erityisen maun, koska sitä viljellään yhdessä muiden viljelykasvien, kuten kanelin, kanssa.

2. Monsuunisadeolosuhteet, joiden vuoksi se tunnetaan nimellä monsuunikautinen kahvi.

Toinen tekijä, joka tekee kahvipapujen istuttamisesta sopivaa, on näiden Etelä-Intian mäkisten alueiden monsuunisää. Tuhannen metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella sijaitsevat mäkialueet ovat jälleen yksi tekijä, joka soveltuu parhaaseen kahvilaatuun.

Nämä olosuhteet auttavat antamaan kahville hieman happaman luonteen, ja näin ollen siitä tulee yksi laajalti hyväksytyistä makuelämyksistä ihmisten keskuudessa ympäri maailmaa, sillä Intian osuus kahvin ylijäämän viennistä on 70 prosenttia suurimpiin maihin, kuten Venäjälle, Italiaan, Eurooppaan, Yhdysvaltoihin jne.

Tämä on edistänyt merkittävästi kahvikauppaa ja antanut kahviviljelmillä toimiville tuotantolaitoksille mahdollisuuden viedä Intiassa tuotettua kahvia kansainvälisille kuluttajille. Loput 30 prosenttia Intiassa tuotetusta kahvista kulutetaan kotimaassa.

Intiassa tuotetut kahvityypit ja intialaisen kahvin tärkeimmät maahantuojat vuosina 2017-2018:

Image result for types of coffee produced in india

Lähde: http://www.purelycoffeebeans.com/indian-coffee/

Yleisesti ottaen on olemassa kahvityyppejä, jotka kasvavat Etelä-Intian varjoisilla kukkuloilla ja joita kutsutaan nimillä Arabica ja Robusta. Nämä kaksi lajia tunnetaan hyvin maailmalla, ja niillä on tärkeä rooli kahvikaupassa.

Rakkaus kahviin on auttanut Intiaa nousemaan suurimmaksi viejäksi suuriin maihin, kuten Italiaan, joka tuo 25,16 prosenttia kahvista, Saksaan, jonka osuus Intian kahvituonnista on 10,51 prosenttia, ja Belgiaan, jonka osuus on 5,97 prosenttia.

Image result for love for coffee

Miten Coffee Trade hyödyttää tuontivientiyritysten omistajia Intiassa?

Intian Coffee Trade -liiketoiminnan menestys ja kysyntä kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla antavat toivoa kahvilajien istutukseen osallistuville ihmisille tai yrityksille. Arabican ja robustan kaltaiset paikat kasvavat lähivuosina, mikä hyödyttää Intian tuonti-vientiyritysten omistajia.

Nyt, kun palaamme pääaiheeseen, meidän on tarkasteltava lyhyttä tarinaa intialaisen kahvijättiläisen VG Siddharthan ja hänen unelmayrityksensä menestyksestä, CCD.

Image result for indian coffee trade

Unelmat, jotka antavat Café Coffee Dayn nousun:

VG Siddhartha, Mangaloren yliopistosta maisteriksi valmistunut, jolla oli unelma silmissään, joka johti Intian suurimman kahviketjun perustamiseen. Kahviplantaasitausta on läpimurto kohti hänen yrityksensä menestystä.

Hänen perheensä oli mukana kahvikaupassa yli 140 vuotta, ja suunnitelma investoida ABCTCL:ään eli Amalgamated Bean Coffee Trading Company Ltd:hen vuonna 1993 oli hänen aikakautensa alku.

Yritys harjoitti pääasiassa kahvin vientiliiketoimintaa, joka muodosti noin 20 000 tonnin viennin ja teki ABCTCL:stä Intian toiseksi suurimman kahvin viejän.

Vuonna 1996 Café Coffee Day avattiin täydellisellä strategialla Bangaloren vilkkaimpaan solmukohtaan, Brigade Roadille.

Image result for types of coffee produced in india

Se suunniteltiin siten, että IT-alan ihmiset voisivat käyttää maksullista Internet-palvelua, josta on ajan myötä tullut ilmainen WI-FI:n helpon saatavuuden ansiosta.

Money Control -raporttien mukaan VG Siddhartha’s Coffee Day Enterprises tuottaa vuosittain 4,264 miljardin rupian liikevaihdon.

Yrittäjäunelmiesi saavuttaminen tulee askeleen lähemmäksi, kun me, at Impexperts kouluttaa mielesi menestyksekkäästi saavuttamaan tavoitteesi ohjelmilla, jotka on suunniteltu tuonti-vienti- tai kahvikaupan liiketoimintaan. Paranna tuonti-vienti tietämystäsi osoitteessa https://www.impexperts.com.

Vaibhav Sharma
Viimeisimmät viestit: Vaibhav Sharma (katso kaikki)