10 kysymystä, joita EXIM-logistiikan asiantuntija kysyy!

Lukuaika: 4 minuuttia

Jos olet blogisarjamme säännöllinen lukija, olet ehkä lukenut aiheesta ’Varastointi ja logistiikka’. Se oli yksi yleisimmistä blogeista, jotka kattavat yksityiskohtaiset tiedot logistiikkaosaston vastuualueista. Tänään olemme keksineet jotain teknisempää ja suoraviivaisempaa.

Tuontivientiyrityksen menestys riippuu täysin tavaroiden tai tuotteiden kuljettamisesta maasta toiseen. Ennen kuin otat yhteyttä kuljetuspäällikköön tai logistiikka-asiantuntijaan, sinun on saatava vastaukset seuraaviin kysymyksiin.

1: Onko hyödykkeesi pilaantuvaa vai ei-pilaantuvaa?

Tämä on yksi perusasioista, joita EXIM-kuljetus- tai logistiikka-asiantuntija kysyy sinulta, kun lähestyt häntä tavarasi kuljetusta varten.

Banaanin ja ruuvimeisselin kuljettamisen välillä on ero. Jotkin tavarat ovat helposti pilaantuvia, toiset taas eivät.

Sinun on huolehdittava helposti pilaantuvista tavaroista ja pyydettävä pakastustilaa tai syväjääkaappia kuljetuksen ajaksi, jotta tavarasi pääsevät turvallisesti viejän määränpäähän.

Lyhyesti sanottuna lämpötilavaatimuksia on noudatettava ja niistä on keskusteltava ennen tavaroiden lähettämistä lähtöpaikasta.

2: Mikä on tuotteesi tavaranumero?

Tavaranumero on periaatteessa HS-koodi B-luettelon mukainen kuvaus tuotteestasi. Markkinoilla on saatavilla kätevä päiväkirja, joka koskee tuontivientituotteiden päivitettyä 6-numeroista HS-koodia. HS-koodi on universaali kaikille maailman maille.

Nämä koodit otetaan käyttöön, jotta tullivirkailija voi helposti luokitella tuotteesi. Kuljetuksen hinta riippuu tavaranumerosta, koska EXIM-teollisuudessa on erilaisia kuljetusmaksuja erityyppisille tuotteille.

3: Mikä on ensisijainen kuljetustapanne?

EXIM-logistiikka-asiantuntija kysyy lähetystapaa tuotteesi luonteen ja prioriteetin mukaan. Aikaero on valtava, kun valitset kuljetusmuodon rautatie-, lento- tai laivakuljetuksen.

Kuljetusmuoto on valittava sen mukaan, mitä vaatimuksia tuotetyypillesi asetetaan, eli onko se pilaantuva vai ei-pilaantuva.

Jos esimerkiksi viet hedelmiä tai vihanneksia, sinun on valittava kuljetusmuoto, joka nopeuttaa tuotteen perillepääsyä vahingoittamatta ruoan kuntoa tai tuoreutta.

Vastaavasti kun viet koneita tai elektroniikkaa, siihen ei liity tavaroiden pilaantuvuuteen liittyviä riskejä.

4: Kuinka monta kartonkia lähetät?

EXIM-logistiikka-asiantuntija kysyy, kuinka monta kartonkia haluat viedä alkuperämaasta. Kartonkien lukumäärät lasketaan edelleen vastaanottavassa satamassa.

Esim. maahantuojan on vastaanotettava määränpäästä A lähetettyjen kartonkien lukumäärät satamassa B yhtä suurina.

5: Minkä kokoisia laatikot ovat?

Kartonkien koko sisältää niiden kartonkien korkeuden, leveyden ja pituuden, jotka haluat viedä lähtöpaikasta. Jotkut logistiikka-asiantuntijat mittaavat myös kuutiometreinä.

6: Mikä on kartonkien tarkka paino (netto ja brutto)?

Logistiikka-asiantuntija tarkistaa sekä tuotteen netto- että bruttopainon ennen sen lähettämistä lähtöpaikasta.

Bruttopaino = tuotteen paino

Nettopaino = tuotteen paino kartonki mukaan lukien.

7: Haluatko pinota pahvilaatikot?

Kartonkien pinoaminen edellyttää ennakkotietoja kuorman määrästä kullakin kuormalavalla olevissa kartonkipinoissa. Se auttaa logistiikka- tai kuljetusasiantuntijaa laskemaan kuorman painon.

8: Onko teillä tarvittava määrä tuotteita kontin täyttämiseksi?

Kartongissa on tietty kuutiometritila, joka on täytettävä tuotteilla. Jos tuotteesi eivät riitä täyttämään konttia, joitakin muita tuotteita lastataan samaan konttiin ennen kuljetusta.

Luukkuun on suunniteltu sinetti, joka erottaa kahden tai useamman yrityksen tuotteet, jotka on sijoitettu samaan konttiin, jotta ne täyttävät 100 prosenttia kontin tilasta.

9: Onko IEC pakollinen ennen vientiä?

Tuonti-vientilupa on EXIM-liiketoimintakaupan perusvaatimus. Ilman IEC:tä et voi lähettää tuotteitasi onnistuneesti minkään maan maahantuojalle.

Voit saada IEC:n konsultoimalla EXIM Einsteinia; voit joko käydä osoitteessa www.impexperts.com tai soittaa numeroon +91 7303510511.

10: Mikä on paikka, josta tuote siirretään?

Toimittajan määräpaikka eli tehdas, jossa tavarat valmistetaan, on määräpaikka, josta tuote siirretään.

Kun olet antanut kaikki tiedot EXIM-logistiikan asiantuntijalle, hän tai yritys antaa sinulle täydellisen tarjouksen. Tarjous on sen mukaan, minkä tyyppisiä tuotteita haluat viedä.

Voit myös ottaa yhteyttä useampaan logistiikka-asiantuntijaan saadaksesi enemmän tarjouksia ja voit vertailla niitä valitessasi yhden sopivan asiantuntijan tavarankuljetusta varten.

Meillä Impexpertsillä on erillinen logistiikka- ja varastointikanava, jonka avulla autamme asiakkaitamme lähettämään tuotteita alkuperästä toiseen. Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@impexperts.com saadaksesi lisätietoja. Lue myös edellinen logistiikkaa ja varastointia koskeva artikkelimme saadaksesi yleistä tietoa tästä aiheesta.

P.S. Mitä valmiimpia vastauksia annat, sitä enemmän hyötyä saat tarjouksen kautta.

Vaibhav Sharma
Viimeisimmät viestit Vaibhav Sharma (katso kaikki)